Sobota 20. dubna

V noci je pěkná kosa. Jsem ve spacáku stočenej do klubíčka a studí mě zadek. Větší chlad cítím akorát když se přetáčím na druhej bok, což dělám celkem často, protože z toho výstupu mě trochu bolí kyčle. Deserrae je na tom hůř, je jí dost kosa. Ale je to tu kouzelný místo. A přece jen ve dvou je to mnohem lepší, než kdybych tu byl sám.

Des vyráží asi v 5:35, já tak 6:40. Počká na mě u Telephone Hill Trail Head, což je asi 19 km daleko. Zkusíme se tam napojit na AZT.

Původně jsem myslel, že počkám na slunko, jenže to bych se jen tak nedočkal, protože nade mnou na východ je svah a stromy. Takže balím a vyrážím v pěkné kose. Všechna voda je tak z poloviny zmrzlá. Mám na sobě všechny vrstvy.

Když přijde slunko, tak se převleču do kraťasů, ale ukáže se, že to bylo malinko předčasné, ještě je chvíli dost chladno.

Dojdu ke trail headu, kde čeká Deserrae. Už je tu pěknou chvíli. Ale na stezce je pořád dost sněhu, takže pokračujeme po silnici.

Když zbývá 10 mil do Jacob Lake, tak je zrovna ze silnice vidět stezka a vypadá suše. Tak navrhuju to zkusit a Des souhlasí. Bylo to dobré rozhodnutí, stezka už je celkem ok, akorát místy se pořád objevují sněhová pole.

Tím, že jdeme po stezce a ne po silnici, tak je to trochu delší a taky nedojdeme přímo do Jacob Lake, ale ocitneme se na silnici a bude to skoro 5 km daleko.

U silnice jsme někdy kolem čtvrté. Jezdí tu bohužel hodně málo aut, ale zkusíme stop. A celkem brzo nám staví mladý pár na road tripu! Jsou milí a borec před pár lety taky šel AZT! Máme štěstí!

Dovezou nás před Jacob Lake Inn. Zamluvil jsem tu pokoj. Na první pokus dostaneme neuklizený pokoj, na druhý už se to podaří.

Konečně se sprchujeme, hurá! Pak se jdeme najíst do místního restauračního zařízení. Dáváme si burger, který má místo bulky takový měkký chleba. Je to fajn. A k tomu pivo. A pak dokupujeme trochu jídla na zítřejší poslední den. Naštěstí toho moc nepotřebujeme. Je to tu totiž šíleně drahý! Všechno stojí minimálně dvojnásobek normalní ceny.

Spát jdeme mezi devátou a desátou. Vymýšlíme strategii na zítra. Potřebujeme se dostat zpět na trail, ale ráno bude stop hodně obtížný. Dost možná to nakonec budeme muset ujít pěšky.

45 km, stoupání 500 m. Celkem 1261 km.

Napsat komentář