Pondělí 15. dubna

Vstávám v 6. Dnes jsou na snídani palačinky! Alenka a Lenka si dnes berou zero day. Stejně tak Storm Mocker. Des a já jdeme po snídani na stezku. Des jde od Taco Bell, loučíme se s ní asi v 7:30. Chtěla by dnes přejít až přes ten sněhový úsek, takže asi 30 mil. Já se pak nechám vyhodit na okraji města a odtud stopuju tam, kde jsem včera skončil.

Chvíli to trvá, ale nakonec mi někdo zastaví. Je to celkem pochybnej týpek, kterej zrovna v autě hulil trávu. Hodí mě na odbočku a pak to mám ještě 2,5 km až k trailu. Po cestě mě ještě pak necelý kilometr hodí další borec.

V 8:37 konečně začínám šlapat na trailu. Je to hezká cestička lesem. První hodinu ještě skoro nestoupám. A pak to začne a brzy se objeví první sněhové pasáže.

A pak už je sníh souvislý. Jsem zvědav, jak dlouho ta sněhová pasáž bude trvat.

Nakonec jsou to skoro 3 hodiny. Jak se vyleze do 2700 m, tak následuje celkem dlouhý rovný úsek.

Prve si libuju, jak je sníh hezky zmrzlej a dobře se po něm jde, ale pak se začnu někdy propadat a to už tak super není. Rozhodně to bylo delší, než jsem čekal. Ale je to nádhera! Zhruba v půlce dojdu dalšího hikera.

Jsou tu osiky! To jsem teda nečekal! Listnaté stromy v Arizoně, no toto!

Když už se blíží klesání, tak dávám konečně pauzu. Už jdu aspoň 3 hodiny. Pak pokračuju dál. Klesání je pozvolné a jsou tu serpentýny. Křižuju to přímo.

Kolem poledne se objevuje čím dál víc míst bez sněhu a pak už není žádný. Ocitnu se na polňačce a dojdu Morgan. Po chvíli se odpojím – tady můj dnešní hike končí – dojdu za pár km zpět na silnici a dostopuju do Flagstaffu. Moc rád bych pokračoval dál, ale další možnost sejít na silnici je až za víc jak 30 km a to už bych za světla nestihl a za tmy se blbě stopuje. Dnes jsem navíc nechal doma i spacák a další věci, takže mi nic jiného nezbývá.

Důvod, proč se opět vracím zpět do Flagstaffu, je, že pořád čekám na stan, který mi měl v úterý dorazit na poštu. Ale pořád je to takové nejisté, jestli tam ráno bude a už se mi fakt nechce dál čekat.

Jdu několik km po štěrkové cestě směrem k silnici. Mega fouká protivítr. A taky je chladno.

Ve 13:30 začínám stopovat. Je to hlavní silnice z Flagu na Grand Canyon, ale skoro nic tu nejezdi! To bude na dlouho! Navíc pořád fučí a je zima. Navlíkám na sebe všechno oblečení. Aspoň volám s K.

Nakonec čekám na stop 2 hodiny!! Vezme mě zajímavej týpek. Pracuje v Grand Canyonu jako požární archeolog! Povídá mi různé zajímavosti o místních lesích. Jak je pravidelně systematicky podpalují, aby tím předešli velkým požárům a že to tak bylo po staletí, akorát pak se začaly požáry hasit atd. Fakt zajímavé věci.

Borec mě vyhodí ve městě zrovna u sámošky, tak nakupuju na další 3 dny. Zítra už vystartuju, se stanem nebo bez. A pak beru Uber dom – nechce se mi otravovat domácí s odvozem.

Doma už je připravená večeře. Tentokrát je hovězí stew. Je to moc dobré. Jsem rád, že tentokrát je večeře už asi v 6.

Píšu si s Des, která je na stezce. Prý dojde ještě o pár mil dál, než jsem dnes skončil. Tak to jsem zvědav, jestli ji ještě někdy dohoním.

Pak ještě kecáme s holkama a pak jdem spát. Teď je 20:34 a já dopisuju v posteli blog a vedle chrápe Storm Mocker. Je to starší pán.

24 km, stoupání 560 m. Celkem 1007 km.

Napsat komentář