Úterý 23. dubna

Po minulé zkušenosti na dně Grand Canyonu tentokrát ani nevytahuju spacák. Spím jen v hedvábné vložce a žďáráku. Ale trochu jsem to podcenil, protože nad ránem jsem musel spacák nakonec vytáhnout.

Vstáváme někdy o půl šesté. Alenka a Lenka snídají ve stanu, já u stolu. Holky budou pokračovat po AZT směrem na sever, já se vrátím zpět na jižní stranu řeky a pak budu pokračovat po Tonto Trail, který vede ze západu na východ asi 400 m nad kaňonem.

Vyrážím v 6:33. Za chvíli jsem u mostu. Zrovna zhora přichází kolona mul s nákladem. Čekám, až přejdou a pak taky přejdu po mostě.

Vylezu asi 400 m po South Kaibab Trail k místu zvanému Tipoff. Tady se odpojuju doleva a pokračuju po Tonto Trail. Stezka je okamžitě mnohem horší a málo zřetelná, ale dá se to. Slunko už pěkně peče.

Hned zkraje potkám 2 hikery, co jdou proti mě. Potěší mě informací, že všechny potenciální zdroje vody po cestě mají vodu.

Prvních pár hodin mi to nepřijde nijak extra zajímavé. Dolů k řece nevidím a jsem na takové planině, kde nic není. Je tu teda hodně rozkvetlých kaktusů, to je pěkné.

Ve 9:30 dojdu k prvnímu zdroji vody – Lonetree Creek. Pokračuju dál.

Lonetree Creek

Pak dojdu k Grapevine Creek. Je to tu už zajímavější. Je to největší boční kaňon na stezce. Tady v okolí mám povolení dnes spát, ale je ještě moc brzo. Dávám hodinu a půl pauzu ve stínu a pokračuju dál.

V 5 přijdu do Cottonwood Creek. Voda teče slušně. A hlavně je to tu moc hezký! Je tu spousta zeleně a hezké skalky po stranách. Sice je ještě brzo, ale teď už se nikam neženu. Rozhoduju se zůstat.

Dopisuju blog. A pak stavím kemp na hezkém plácku. Jediný háček je, že místy celkem pofukuje a plácek je písčitý a občas se zvedne trochu prach. Ale snad to nebude tak zlé.

Drátěnou tašku na jídlo jsem dostal od rangerů. Že prý je to nutné kvůli myším a havranům, ale ani jedny jsem neviděl.

Když se stmívá, tak vlezu do spacáku a jdu spát. Je tu hezky teplo. Ani nezapínám spacák.

35 km, stoupání 1080 m. Celkem 1363 km.

Napsat komentář