Pátek 12. dubna

Nad ránem mi opět bylo chladno. Mrzlo. Vstávám, snídám, balím a v 6:35 vyrážím.

Dnes mi to jde! Navíc od začátku je hezká cestička lesem. A vlní se to jen velmi mírně, je to víceméně rovina. To by šlo! Je tu ještě pár sněhových plácků, ale nic hrozného. Cesta později kopíruje starou železniční trať.

Takto hezky se mi jde celé dopoledne.

Stará železniční trať

Ve dvě nebo ve tři se pak dostanu na takovou otevřenou pustinu, kde je spousta šutrů a je to řídce poseté stromy. Tady už to není tak příjemné, ale pořád to jde rychle. Docházím hikerku High Life.

Před čtvrtou dojdu k obřímu sezónnímu jezeru. Tady nabírám vodu. Ukáže se, že to bude až do Flagstaffu poslední, protože dnes už žádnou další nepotřebuju a zítra už žádná nebude.

Dost tu fučí. Krajina je dál pořád stejná. Mezi pátou a šestou se začínám koukat po místu na spaní. Je to tu hodně kamenité, tak to moc dobře nevypadá.

Zhruba v 6 nacházím hezké místo pod stromem, kde kupodivu nejsou šutry. A navíc je tu závětří. Jsem spokojen. Mám ještě hodinu světla.

K večeru jsem si taky domluvil na zítra nocleh u trail angelů ve Flagstaffu, už se těším! Půjdu variantu přes město a zbývá mi už jen asi 22 km.

48 km, stoupání 629 m. Celkem 937 km.

Napsat komentář